Naša reprezentacija sinoć u Zenici ponovo je poražena ovaj put od reprezentacije Mađarske. Naš tim nije pokazao dobru igru i Mađarske je zasluženo odnijela sva tri boda sa Bilinog polja. Obzirom da je naš tim već godinu dana bez pobjede medijima se obratio selektor Sergej Barbarez koji je odlučio podijeliti o čemu se tu zapravo radi.

“Kada sam pregovarao sa savezom za ovu poziciju rekli su mi da reprezentacije treba do obara rekorde i da bude prepoznatljiva. Ja sam prihvatio te uslove i odmah krenuo da radim na ostvarenju tih ciljva. Obzirom da ne možemo biti poznati po velikom nizu pobjeda i kvalitetnoj igri ja sam odlučio u suradnji sa stručnim štabom da pokušamo oboriti rekord za najduži niz bez pobjede i tako postanemo prepoznatljivi”, rekao je Sergej Barbarez, selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Selektor Barbarez poručio je također da našoj reprezentaciji jako dobro ide kada je rušenje ovog rekorda u pitanju.

“Naš narod sve gleda negativno i na to smo navikli već. Međutim, vidite da u reprezentaciji ima dosta pozitivnih stvari. Idemo velikim koracima da rušimo rekord za najduži niz bez pobjede i niko nas tu ne može poremetiti. Doveli smo reprezentaciju do tog nivoa da bi ih oderali i junior Čelika. Do sada taj rekord drži San Marino koji je nedavno pobijedio i vidite da je to izašlo u svim medijima i sada su prepoznatljivi. Tako hoćemo i mi da budemo i neće nas niko spriječiti u tome”, dodao je Barbarez.