Manjak parking mjesta ozbiljan je problem u glavnom gradu naše zemlje. Mnogi zbog toga svoje limene ljubimce moraju ostavljati na zelenim površinama što samo produbljuje ovaj problem. Ipak kako bi malo popunio budžet grad Sarajevo najavio je da će od sada početi naplaćivati i parkiranje na zelenim površinama.

“Parking mjesta nema i to je činjenica. To je ogroman problem i razumijemo građane koji automobile ostavljaju na zelene površine. Ima naravno i onih bezobraznih, ali to je u manjini. Nekad MUP Kantona Sarajevo zna napisati i neku kaznu zbog toga, ali to sve slabo puni budžet. Zbog toga smo mi od danas odlučili početi naplaćivati parkiranje na zelenim površinama kao i na redovnim parkinzima po gradu. Mislim da je to dobra odluka u kojoj svi dobijamo. Vozači će moći automobile parkirati gdje god žele, a mi ćemo od toga imati financijsku dobit”, rekao je Josip Rampa, šef tima za naplatu parkinga u Sarajevu.

Ova odluka naišla je na podijeljena mišljenje kod vozača u glavnom gradu naše zemlje.

“Ja da hoću da plaćam parking ja bi ga parkirao negdje na parking koji je pod nadzorom i koji neko čuva. Ne bi ga sigurno parkirao pod neko drvo pa da ga poslije moram prati. Ova odluka će povećati broj parking mjesta, ali vjerujem da mnogi koji i sada parkiraju na žele površine to upravo rade iz razloga što ne žele plaćati. Ne znam stvarno šta da mislim, ali jedina pozitivna stvar što će nam na ovaj način policiju skinuti sa vrata i neće nam više moći pisati kazne za parking”, poručio je Zaim Retrovizor iz Sarajeva.