Građani naše zemlje ponovo imaju priliku uživati u lijepom vremenu i skoro ljetnim temperaturama. Iako se kalendarski već polako bližimo zimi prema trenutnim temperaturama više se čini kao da se približavamo ljetu. Zbog svega toga dolazak zime u našu zemlju odgođen je za januar 2025. godine.

“Naša zemlja je sva nekako naopaka. Tako da drugačija situacija nije ni kada su godišnja doba u pitanju. Do sada smo koliko toliko imali priliku da se držimo nekog normalnog rasporeda godišnjih doba, ali izgleda da ćemo to morati prekinuti ove godine. Vidite kakve su nam temperature, a treba uskoro da nam dođe zima. Zbog svega toga mi smo bili primorani da pomjerimo dolazak zime na januar 2025. godine. Ni nama to nije drago jer će nam onda izgleda i ljeto morati kasniti, ali ruke su nam vezane i nemamo drugog izbora”, rekao je Alen Mraz, šef tima za dolazak godišnjih doba u BiH.

Građani i nisu nešto pretjerano oduševljeni ovom idejom obzirom da će i dolazak ljeta pomjeriti.

“Hajde to što će se zima pomjeriti to nam je drago jer volimo toplije vrijeme, a ne moramo trošiti ni na grijanje. Međutim, to za sobom vuče i određene posljedice kao što je i pomjeranje dolaska ljeta što nam nikako ne odgovara. Ne znam zašto zimu ne izbacimo iz upotrebe kada nam već tolike probleme pravi. Ne znam stvarno kako ćemo izaći iz ove situacije sa ovim godišnjim dobima i hoćemo li ih ikada uspjeti vratiti u normalu”, rekao je Bilal Guvernal iz Sarajeva.