U Zenici je prije nekoliko dana završen Zenički privredni sajam poznatiji kao ZEPS. Sjenu na dobru organizaciju bacili su navodni bh. dronovi koji su kupljeni u Kini, a predstavljeni kao bh. brend. Kako bi se ogradio od ove situacije ministar odbrane BiH, Zukan Helez naglasio je da su dronovi uspješno dobili bh. državljanstvo još i prije samog dolaska u BiH.

“Velika frka je izbila oko tih dronova i ja sam ne znam šta se desilo toliko i zašto je to građanima i medijima toliko zasmetalo. Mislim nema potrebe za time. Mi imamo dronove i pokazujemo da smo vojna sila, a sada da li su ti dronovi kupljeni u Kini ili su proizvedeni u BiH to je manje bitno. Ovaj naš narod u svemu vidi samo negativu i to će nas uništiti na kraju”, rekao je Zukan Helez, ministar odbrane BiH.

Gospodin Helez poručio je da dronovi jesu kupljeni u Kini, ali da imaju bh. državljanstvo i da ih se samim tim može svrstati pod domeći brend.

“Dronovi jesu iz Kine, ali imaju naše državljanstvo i ne znam šta tu nije jasno. Mislim ja znam da narod gleda sve negativno i da sada smatraju da smo mi njih nešto pokušali obmanuti. Evo ako smo nekoga uvrijedili ja im se ovim putem izvinjavam. Da skratimo priču dronovi jesi kupljeni u Kini, ali imaju naše državljanstvo što znači da su naši i tu je kraj svake priče”, dodao je Helez.