Naša fudbalska reprezentacija večeras na Bilinom polju u Zenici dočekuje reprezentaciju Njemačke. Međutim, i prije same utakmice ovaj meč je privukao veliku pažnju medija nakon što su objavljene slike svlačionica na Bilinom polju. Kako se više ne bi sramotili građani Zenice pokrenuli su humanitarnu akciju za renoviranje svlačionica.

“Mogu vam reći da smo se mi pošteno ono iz srca nasmijali kada smo vidjeli one slike svlačionica. Nije ni čudo što nam se i drugi smiju. Međutim, moramo biti malo i ozbiljni. Mi ovdje ugošćavamo neke od najboljih reprezentacija svijeta i stvarno nema smisla da ih dočekaju onakve svlačionice. Znamo kakva je situacija u klubu i reprezentaciji, ali opet moramo se uozbiljiti. Kako bi malo pomogli i dali svoj doprinos mi smo danas pokrenuli humanitarnu akciju u kojoj ćemo prikupiti novac za renoviranje tih svlačionica na Bilinom polju”, rekao je Adem Potkošulja, organizator humanitarne akcije za renoviranje svlačionica Bilinog polja.

Gospodin Potkošulja naglasio je da je sada prioritet skupiti novac za renoviranje gostujuće svlačionice i pozvao građane da se odazovu u što većem broju.

“Kada bi se svi solidarisali i dali po malo novca mogli bi renovirati svlačionicu i napraviti je da liči na nešto. Ovako nam se samo smiju širom svijeta. Za sada nam je prioritet renovirati gostujuću svlačionicu, a onda nekada kasnije i domaću. Imamo punu podršku kluba i reprezentacije tako da molim sve građane da se odazovu u što većem broju”, dodao je gospodin Potkošulja.