Narod i Pravda bila je jedna od najvećih senzacije izbora 2020. godine u Kantonu Sarajevo. Međutim, na prethodnim izborima NiP nije osvojio toliko glasova koliko su očekivali. Zbog svega toga predsjednik NiP-a, Elmedin Konaković, najavio je da će organizovati prijem za građane Kantona Sarajevo kako bi ih kritikovao.

“Ovo je stvarno velika sramota i ja nemam riječi. Građani Kantona Sarajevo su nas iznevjerili nakon svega što smo uradili za njih. Kao Trojka se još uvijek držimo na vlasti, ali kao NiP smo totalno pali. Mislim da to nema smisla i da se građanima treba očitati jedna lekcije uživo. Zbog toga mogu najaviti da ću organizovati jednn prijem ovdje u stranačkim prostorijama na kojem ću kritikovati građane zbog manjka glasova na izborima. Pozivam sve da dođu i da čuju šta im imam za reći”, rekao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

Gospodin Konaković nije krio svoje nezadovoljstvo brojem glasova koje je NiP dobio od strane građana Kantona Sarajevo.

“Mi smo njih u neku ruku oslobodili od onih lopova iz SDA i ovo nam je sada hvala. Borili smo se lavovski, a dobili smo manje glasova nego što smo očekivali i zaslužili. Toliko sam ljut da će pojedini građani na prijemu dobiti i lenjirom po prstima. Stvarno nema smisla, ali ipak mi volimo sve ljude i nadamo se da će biti pametniji sljedeće izbore koji su tu već za dvoje godine”, dodao je Konaković.