Fudbalski klub Borac iz Banja Luke prije nekoliko dana odigrao je svoju prvu utakmicu u Konferencijskoj ligi ikada. Međutim, ovaj spektakl ostao je u sjeni male posjećenosti stadiona. Građani Banja Luke su na kritike odgovorili tako što su poručili da će stadion biti puniji kada Borac bude igrao Ligu prvaka.

“Mi smo stvarno bili ono nabrijani zbog ove utakmice i očekivali smo da će biti velika posjećenost i da ćemo igrati pred krcatim stadionom. To bi nam sigurno dalo dodatnu motivaciju. Međutim kada smo izašli na teren vidjeli smo da nema ni tri hiljada ljudi i to nam je malo poljuljalo raspoloženje. Mislim da nismo ovo zaslužili jer je ovo ipak prva historijska utakmica jednog bh. kluba. Ne znamo šta je bilo sa ljudima, ali se nadamo da će u narednoj utakmici ipak stadion biti popunjen”, poručili su igrači FK Borca.

Građani Banja Luke smatraju da će stadion biti puniji kada Borac bude igrao Ligu prvaka.

“Klub nas je malo pogrešno shvatio. Mi nismo došli na utakmicu kako bi to bila dodatna motivacija igračima da naredne sezone igraju Ligu prvaka i tada će stadion sigurno biti krcat. Jeste ovo prva utakmica u historiji i sve to, ali ipak se radi o Konferencijskoj ligi, a ni protivnik nije bio nešto specijalan. Ipak bilo kako bilo mi obećavamo da će stadion biti pun kada se ovdje bude igrala Liga prvaka nadamo se naredne sezone”, rekao je Goran Stativa iz Banja Luke.