Benjamina Karić do jučer je važila za jednu od najvećih favoritkinja na lokalnim izborima. Međutim, prebrojavanjem glasova utvrđeno je da će se u opštini Novo Sarajevo voditi žestoka bitka za načelnički poziciju. Kako bi povećala svoje šanse za pobjedu Benjamina Karić je tražila da se njenim glasovima priroda i broj lajkova koje svakodnevno dobije na Facebook-u.

“Ja sam u ove prethode četiri godina dala svoje srce i dušu za ovo moje predivno Sarajevo. Volim sve građane koji ovdje žive i mislila sam da će mi na ovim izborima oni tu ljubav i uzvratiti. Nisam se puno sikirala oko kampanje jer sam mislila da je pobjeda moja i to bez ikakvih problema. Međutim, kako je počelo brojanje glasova izgleda da sam se malo prevarila. Tijesna je tu borba i bojim se onog najgoreg. Zbog toga sam danas zamolila CIK da mojim glasovima pridoda i broj lajkova koje imam na Facebooku”, rekla je Benjamina Karić.

Gospođa Karić smatra da je broj lajkova na Facebook-u isto tako mjerodavan kao i glas na izborima.

“Mene narod ovdje voli i to se vidi svaki put kada izađem među ljude. Ne znam stvarno šta im je bilo na izborima, ali po broju lajkova vidim da imam veliku prednost. Zbog toga sam od CIK-a tražila da se lajkovi saberu sa glasovima i tako bi pobjeda bila moja i to sa više hiljada glasova razlike. Odgovor još uvijek nisam dobila, ali vjerujem da će on biti pozitivan. Mislim da su lajkovi na Facebook-u također mjerodavni koliko i glasovi na izborima” dodala je Benjamina Karić.