Predizborna kampanja u našoj zemlji na veliku radost svih građana bliži se kraju. Za nekoliko dana će se napokon održati i izbori, a mnogi kandidati na sve načine pokušavaju da osiguraju svoju pobjedu. Zbog svega toga gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović tražio je da mu se već sada dodijeli novi mandat jer je imao više ljudi na skupovima od ostalih kandidata.

“U Zenici je situacije jasna da ne može biti jasnija. Kroz skupove, ankete, info pultove može se jasno vidjeti da ću ja ovdje pobijediti i to bez ikakve konkurencije. Mislim da oko toga nema rasprave jer sam kroz zadnja dva mandata postao apsolutni vladar Zenice. Zbog svega viđenog na terenu, ali i kako bi građane malo rasteretio ja sam od CIK-a tražio da mi već sada dodjeli novi mandat i da ne moramo izbore ni održavati”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gospodin Kasumović ne vidi razloga da se građani Zenice izlažu dodatnim naporima, ako je već njegova pobjeda toliko očita.

“Ni ove godine nisam imao nekog protukandidata koji mi može parirati. Dosta je narodu SDA i njihovih laži i mazanja očiju. Nisam ni ja najbolji, ali barem sam uložio u Zenicu kako niko nikada prije mene. Mislim da mi CIK prije izbora slobodno može dodijeliti novi mandat i to bez ikakve grižnje savjesti. Možemo mi i održati izbore, ali moja pobjeda je neminovna i neizbježna. Ja ću nastaviti ovim tempom i u novom mandatu”, dodao je Kasumović.