Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, zamolio je svog koalicionog kolegu Elmedina Konakovića, da mu da instrukcije kako da bude premijer. Mladi Uk je u proteklih nekoliko mjeseci napravio toliko propusta, da se odlučio na stručnu pomoć.

“Svjestan sam da sa malo zeznuo kada su u pitanju ove subvencije i da sam probudio gnjev mladih ljudi u Kantonu Sarajevo. Oni su realno moja glavna glasačka skupina i ako ih izgubim, bojim se da sam ga tu i ugasio u političkoj karijeri. Naša stranka je ostvarila sve rezultate zahvaljujući mladim i uspješnim ljudima, a sada smo ih u jednu ruku izdali jer nisam znao kako se radi ovaj posao, zato sam zamolio Konakovića da mi pomogne” vapajno je izjavio Nihad Uk.

Konaković kao prekaljeni političar i čovjek na ministarskoj poziciji, odlučio je pomoći koalicionom kolegi i rekao da mu je dostupan za instrukcije po povoljnoj cijeni.

“On je mlad i zna se zaletiti oko nekih izjava, što je i normalno za nekoga ko ima želju ali nema iskustvo. Zato sam ja tu za sve stranačke i koalicione kolege koliko im mogu pomoći. Za Uka ću dati dobru cijenu jer znam da ima dobra primanja i nema potrebe da to radim džaba, svakako imam mnogo posla kao predsjednik stranke i ministar, ali ću rado odvojiti vrijeme da mu pomognem da se ovaj problem mladih riješi”, dodao je Konaković.

Prvi razmaženko Naše stranke je konačno odlučio sebi priznati da ne zna raditi, kako se predstavljao javnosti da zna, i da mu je potrebna pomoć oko vođenja kantona, iako je smatrao da je dovoljno pametan da može sve to sam srediti.