Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik poznat je po čestim govorima mržnje koji su upućeni članovima delegacije, ambasadorima i svim ljudima koji su povezani sa SAD-om. Ipak sa druge strane SAD navodi da je upravo ova država najviše novca dala Republici Srpskoj od rata pa do danas. Obzirom na tešku financijsku situaciju ovog bh. entiteta gospodin Dodik je zamolio SAD da nastavi ulagati u Republiku Srpsku usprkos govoru mržnje.

“To što je u javnosti lupetam to više niko ne shvata ozbiljno. Više niko me ni ne čuje kada govorim o secesiji ili protiv ovih ambasadora u BiH. To je moja politika koju njegujem već godinama i ne mogu je sada mijenjati. Lično mislim da je SAD najbolja država na svijetu. Zbog toga ih ovom prilikom molim da nastave ulagati novac u ovu moju Republiku Srpsku bez obzira šta je govorio protiv njih. Ponavljam to je samo politika, lično ne mislim ništa loše”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik iako to ne žali javno priznati ovim postupkom je potvrdio nagađanja o lošoj financijskoj situaciji u manjem bh. entitetu.

“Mi ovdje imamo para daleko od toga, ali sa parama od SAD-a možemo građanima život učiniti još boljim. Napravit ćemo neke fabrike ili šta ja znam šta već. Mislim da nema mjesta panici i tim pričama kako nemamo para. Ovo sve što kukamo po svijetu i tražimo kao da se vadimo nije zato što nemamo nego zato što hoćemo da imamo još više”, dodao je Dodik.