U prethodnih nekoliko dana MUP Kantona Sarajevo zaprimio je dojave o bombama u tržnim centrima glavnog grada. Nakon provjere ispostavilo se da su dojave bile lažne, ali je ovo svejedno izazvalo veliku paniku u Sarajevu. Kako ih ne bi remetili u svakodnevnom pušenju šiše mladi su zamolili sve dojavljivače da ne dojavljuju bombe u nargila barovima.

“Potreslo nas je sve ovo i pravo smo se nasikirali kada smo čuli da je i SCC i Aria i još nekoliko centara moralo biti ispražnjeno zbog tih nekih dojava o bombama. Ja da sam bio unutra baš bi se potresao i vjerujem da bi mi to uticalo na zdravlje. Zamislite samo da se to desi u nargila baru u kojem sam po cijeli dan. To bi bilo katastrofa jer bi ga svi morali napustiti na ne znam ni ja koliko dugo”, rekao je Ekrem Tulipan iz Sarajeva.

Gospodin Tulipan u ime svih mladih apelovao je da se dojave o bombama ne javljaju u nargila barove.

“Mi ovdje samo sjedimo i uživamo u svojoj šiši. Nikoga ne diramo niti kome smetamo zbog toga molim sve ove što se bave tim dojavljivanjem da zaobiđu nargila barove berem u strogom centru grada. Imate te shopping centre, stadione, aerodrom i šta god vam drugo padne na pamet, ali nemojte nama mladima kvariti dan. Ja studiram već desetak godina pravo ovdje u Sarajevu i često volim sa društvom otići na šišu da se malo opustim nakon učenja ili napornog dana na fakultetu i ne bi bilo lijepo od vas da mi to pokvarite”, dodao je Tulipan