Vijeće ministara naše zemlje na svaki način pokušava izbjeći imenovanje novog direktora SIPA-e. Još uvijek nije poznato da li su posrijedi lični interesi ili neke druge stvari, ali od imenovanje novog direktora još uvijek nema ništa. Kako bi se opravdali iz Vijeća ministara poručili su da će direktora izabrati na hitnoj sjednici 2027. godine.

“Ne znam stvarno gdje se pojedincima žuri toliko sa tim biranjem direktora. Mi prvo moramo sagledati i analizirati situaciju kako bi mogli donijeti pravu odluku. Mislim da nikako ne smijemo žuriti usprkos pritiscima sa svih strana. To je delikatna odluka i moramo je donijeti kako treba. Ne može sve za dva dana kao što naši građani misle. Mi ćemo se potruditi, ali nište ne možemo obećati. Evo sada imamo hitnu sjednicu na kojoj ćemo pokušati imenovati novog direktora, ali stvarno ništa ne možemo obećati”, poručili su iz Vijeća ministara BiH.

Ova hitna sjednica bi se trebala održati 2027. godine kada bi i novi direktor SIPA-e trebao biti imenovan.

“Hitna sjednica je hitna sjednica kad god ona bila zakazana. Nismo je mogli ugurati nikako prije pa je ona zakazana za 2027. godinu. Mi ćemo tada i ovog direktora imenovati jer vidimo da se pojedincima pravo žuri, Mislim da iako se čini daleko ta hitna sjednica će doći prije nego što mnogi očekuju. Već u prvoj polovini godine ćemo se potruditi da je održimo i da imenujemo tog direktora i da jednom više to skinemo sa dnevnog reda”, dodali su iz Vijeća ministara BiH.