Dobra vijest za sve građane Sarajeva došla je danas iz VIK-a. Prema svemu sudeći došlo je do normalizacije nivoa vode u izvorima i u Sarajevu više ne bi trebalo dolaziti do noćnih restrikcija vode. Građani Sarajeva ovaj dan su odlučili proglasiti praznikom.

“Bilo je ljeto, vrućine i suša. Naši izvori skoro da su presušili i nije nam bio druge nego da uvedemo noćne restrikcije vode. Svakako je voda jedna bolna tačka svih nas koji živimo u Sarajevu. Međutim evo palo je dosta kiše u zadnje vrijeme i nema više tolikih vrućina. Zbog toga su se izvori ponovo napunili vodom i sada možemo svečano objaviti da u narednom periodu ukidamo noćne restrikcije vode. Vjerujem da je ovo dobra vijest za sve koji žive u glavnom gradu naše zemlje. Ne kažemo da će vode biti svaki dan, ali je sigurno po noći nećemo gasiti onim danima kada je bude”, poručili su iz VIK-a.

Građani su toliko oduševljeni ovom informacijom da su odlučili ovaj dan proglasiti praznikom koji će se slaviti svake naredne godine.

“Ovo je stvarno divna vijest u rangu sa onom da se reprezentacije plasirala u Brazil. Mi smo danima čekali da se ukinu ove restrikcije vode i evo izgleda da smo dočekali. Odmah smo uputili pismo gradonačelnici Karić i tražili da se ovaj datum proglasi praznikom. Svake naredne godine se želimo sjetiti ovog dana i ponovo proživjeti sreću koju danas proživljavamo. Mislim da to trebamo uraditi jer ovakve stvari se ne dešavaju svaki dan”, poručio je Nezir Kamenac iz Sarajeva.