Nestašica vode i stalne restrikcije pa čak i prekidi u vodosnadbijavanju zadaju ozbiljne probleme građanima Sarajeva. Građani Sarajeva nisu mogli ni sanjati da će u periodu mira imati ovakve probleme sa vodom. Međutim, dosjetljivi trgovci odlučili su pokrenuti akciju prodaje vode na kapljice.

“Vode nema i to je činjenica ovdje kod nas u Sarajevu. Građani trpe zbog toga. Mi smo odmah naravno čim je počelo sa ovim restrikcijama cijene vode podignuli u nebesa i malo ko sebi sada može i priuštiti flaširanu vodu. Ipak vidjeli smo da nam profit pada pa smo se odlučili na jedna zaokret. Od danas je u Sarajevu moguće kupovati vodu na kapljice. Ovu akciju nazvali smo “Jedna markica jedna kapljica”. Nadamo se da će ovo pomoći građanima da prebrode ovu krizu i da se osjećaju malo sigurnije kada je ovo voda u pitanju”, rekao je vlasnik lanca trgovina iz Sarajeva.

Ova akcije izazvala je nezapamćene gužve ispred sarajevskih prodavnica, jer su svi pohrlili da kupe nekoliko kapi vode.

“Čekamo već nekih tri sada ovdje ispred i gužva je ogromna. Svi su došli po nekoliko kapi vode, a ja se nešto bojim da bi i te vode moglo ubrzo nestati ukoliko se ovo ovako nastavi. Danima smo bez vode i kada su objavili ovu akciju odmah sam potrčao da kupim nekih deset do petnaest kapi vode koje će nam služiti za kuhanje, pranje veša i piće narednih nekoliko dana. Malo jeste skupo da sa kap vode dajem jednu marku, ali nemamo drugog izbora”, rekao je Fahrudin Vodopad iz Sarajeva.