Skijanje u našoj zemlji već odavno je postao luksuz. Pored visokih cijene smještaja, hrane i pića dodatni teret građanima stvara i kupovina karti za skijanje koje su iz godine u godinu sve skuplje. Kako bi malo rasteretili građane sa Bjelašnice su poručili da će se karte za skijanje ove sezone moći platiti i bubrezima.

“Smještaj na Bjelašnici, ali i ostalim planinama jeste preskup i to je činjenica. O hrani i piću neću ni da pričam, ostali troškovi unište građane. Ski karte su bile preskupe sve do sada kada smo mi odlučili malo promijeniti politiku. Nećemo karte više naplaćivati samo u novcu već ćete je moći platiti i bubrezima. Sada ovo malo zvuči surovo, ali vjerujte da je ovo najnoviji trend u svijetu koji se možete pronaći na svim svjetskim skijalištima”, rekao je Ernad Odron, šef tima za prodaju i naplatu ski karti za skijališta na Bjelašnici.

Gospodin Odron ukratko je objasnio kako će se odvijati plaćanje bubrezima.

“Malo je sve to specifično pa smo mi odlučili da idemo na dva načina. Prvi je da sada kupite kartu za termin koji vam odgovara, dođete do naših prostorija gdje će vam naše stručno osoblje izvaditi bubreg i stvar je riješena. Drugi način je da na licu mjesta u toku skijaške sezona dođete do staze na kojoj želite da skijate. Tamo će naš mobilni tim da montira jednu kućicu i na licu mjesta vam najsuvremenijim metodama izvaditi bubreg i vi već nakon par sati možete nastaviti svoj svakodnevni život pa čak i skijanje”, dodao je gospodin Odron.