Dugom i toplom ljetu u našoj zemlji izgleda da je došao kraj. Već nekoliko dana u našoj zemlji vlada kišovito i oblačno vrijeme što u velikoj mjeri utiče i na raspoloženje građana. Zbog povećane potražnje Zavod za zdravstveno osiguranje najavio je da će od sada subvencionirati kupovinu antidepresiva na području Federacije.

“Kada su bile one vrućine građanima zbog toga nije bilo dobro i nisu se imali kad žaliti niti padati u depresije. Sada kako su ove kiše počele da padaju primijetili smo sve više slučajeva depresije kod građana naročito u Federaciji. Kada pomiješate kišovito vrijeme i predizbornu kampanju dobijete plodno tlo za razvoj ove bolesti. Zbog svega toga mi smo odlučili da napravimo akciju subvencioniranja za kupovinu antidepresiva u FBiH. Vjerujemo da će ova akcija pomoći građanima da nekako preguraju ovo vrijeme makar do izbora pa ćemo dalje vidjeti”, poručili su iz Zavoda za zdravstveno osiguranje.

Građani su oduševljeni ovim potezom Zavoda za zdravstveno osiguranje.

“Prvo ujutru kada ustanem me pogodi ovo loše vrijeme, onda pokisnem do posla, nakon toga radim osam sati, a nekada i više. Nakon svega toga dođem kući upalim TV, a tamo na svakom programu predizborni skupovi, kampanje i sve to. Ne znam stvarno kako da ne budem depresivan. Ovo je idealno vrijeme za depresiju. Već sam na svoju ruku uzeo nekoliko kutija antidepresiva, ali sada kada to ovaj Zavod subvencionira biti će još lakše. Ovom prilikom bi im se zahvalio jer te tablete nisu nimalo jeftine”, poručio je Zaim Pilula sa Otoke.