Predizborna kampanja u našoj zemlji trenutno je u punom jeku i svaka stranka želi da sebi prije izbora osigura što više glasača. Međutim, kako je kriza pogodila sve sfere društva u našoj zemlji tako izgleda ni stranke nemaju novca za podmićivanje birača kao nekada. Tome svjedoči i najava protesta grupe građana zbog siromašnih predizbornih paketa koje im stranke dijele.

“Mi smo kao zemlja izgleda stvarno dotaknuli dno dna. Nekad se znao neki rad i znalo se šta ide u stranačke pakete. Sokovi, voće, brašno, ulje sve te neke stvari i kada se sabere sve vrijednost paketa je bila preko 50 KM. To su vam bile one velike kutije koje jedan čovjek jedva ponese sam. Ovogodišnjim paketima smo razočarani toliko da nas boli. Nema ništa vrijedno u tome. Izgleda da njima glas više ne vrijedi ništa. Neke stranke su nam dale pakete samo upaljač, hemijska i njihova slika što je stvarno sramota”, rekao je Himzo Poguzija iz jednog sela nadomak Zenice.

Građani su poručili strankama da imaju još desetak dana da malo pojačaju predizborne pakete inače oni izlaze na velike prostate.

“Mi smo u kontaktu sa svim gradovima i mogu vam reći da situacija nigdje nije bajna. Najskuplja stvar koju su dobili dole na Ilidži da mi znamo je ona proteinska čokoladica, a ni ona ne vrijedi više od 3 KM. Ovo je sramota i poručujem strankama da malo pojačaju te pakete inače mi izlazimo na proteste, a to im par dana prije izbora sigurno nije potrebno”, poručila je grupa razočaranih građana iz Sarajeva.