Gradska biblioteka u Zenici danas je proslavila jedan poseban ljubilej. Kako mediji prenose u biblioteku se danas učlanio deseti član ove godine i time izazvao pravu euforiju. Deseti član ove godine dobio je i prigodne nagrade kao i besplatnu članarinu do kraja života.

“Mi uvijek tako godišnje imamo oko šest do osam članove onih stalnih i vrtimo se oko tog broja. Međutim, ove godine je haman čitanje ponovo u modi i danas smo dobili našeg ljubilarnog desetog člana ove godine. To je u neku ruku i rekord jer ne pamtimo kada smo imali ovoliko veliki broj članova. Sretni smo zbog toga i nadamo se da će se ovaj trend nastaviti. Čitanje je opet aktualno i mislim da bi mogli sljedeće godine imati i više članova nego ove ako se ovo nastavi”, rekao je Harun List, radnik biblioteke u Zenici.

Naš portal kontaktirao je i desetog ljubilarnog člana zeničke biblioteke koji nije krio svoje oduševljenje.

“Ja se stvarno nisam nadao da ću baš ja biti taj lljubilarni član biblioteke u Zenici. Bilo mi je malo dosadno ovih dana i odlučio sam da probam ubiti vrijeme čitanjem. Imao sam jednu knjigu kod kuće, nju sam pročitao i mogu vam reći da mi se baš svidjelo. Odluka da se učlanim u biblioteku došla je spontano. Kada sam tamo došao odmah su mi čestitali i rekli da sam deseti ljubilarno član i to me jako razveselilo. Kao nagradu sam dobio doživotno besplatno članstvo i izgleda da ću htio ili ne nastaviti sa čitanjem”, rekao je Tarik Rečenica, ljubilarni deseti član biblioteke u Zenici ove godine.