Ovogodišnje izdanje Sarajevo film festivala u punom je jeku. Iako su i ove godine filmovi u drugom planu noćni život u blizini SFF-a je bolji nego ikada. Ipak mladi su danas odlučili da podignu svoj glas protiv visokih cijena u kafićima pored crvenog tepiha.

“SFF je nama u ovom gradu sve. Mi živimo za tih nekoliko dana kada ćemo izlaziti i trošiti pare koliko nas je volje. Ipak ove godine je stvarno sramota koliko su cijene visoke u kafićima pored crvenog tepiha. Ovo ni najstariji posjetioci SFF ne pamte. Žestoka pića su stvarno preskupa, a uvijek se mora uzeti flaša inače vam društvo ismijava. Sva sreća pa neki od nas imaju novca koliko god žele, ali šta je sa ovim mladima koji žele malo da se pokažu pred djevojkama ili da izađu i uživaju jednu noć. To je po ovim cijenama nemoguće”, rekao je jedan od posjetilaca ovogodišnjeg SFF-a.

Mladi se nadaju da bi kafići pored crvenog tepih SFF-a ipak mogli malo korigovati svoje cijene.

“Cijene su stvarno katastrofa, ali mi ovom prilikom apelujemo na vlasnike kafića da malo koriguju cijene. Imaju gostiju kao nikada prije i mislim da mogu malo spustiti cijene. Mi hoćemo samo da uživamo u SFF-u, a sa ovim cijenama to ne možemo da uradimo. Ima naravno ljudi koji sebi ovo mogu priuštiti, ali većina ne može i to nam malo kvari cijeli doživljaj. Ipak nije kasno da se malo cijene spuste pa da svi uživamo kako treba”, poručili su iz Udruženja mladih posjetioca SFF-a.