Izjava ministra unutrašnjih poslova Federacije, Rame Isaka da je on čovjek koji je već sutra nasmijala je cijeli region. Gospodin Isak je na ovaj način htio naglasiti da je on čovjek budućnosti, a ne sadašnjosti ili prošlosti. Zbog ove izjave danas je pokrenuta akcije vraćanja Rame Isaka u sadašnjost.

“Mi smo armija Rame Isaka i izjava da je on već sutra nas je pomalo zabrinula. On je naš vođa i on nama treba sada i u ovom trenutku. Stvarno ne znamo šta on radi u budućnosti, ali znao da ga što prije moramo vratiti u sadašnjost. Mi smo danas pokrenuli opsežnu akciju koja ima za cilj vraćanje gospodina Isaka u sadašnjost i njegovo prilagođavanje životu danas. Mi znamo da je on čovjek ispred svog vremena, ali da će se i fizički odvojiti i otići u budućnost to niko nije mogao ni slutiti”, rekao je Šefik Vremeplov, rukovodilac akcije vraćanja Rame Isaka u sadašnjost.

Prema riječima gospodina Vremeplova ova akcija će biti dosta rizična, ali se nada da će gospodin Isak na kraju završiti u sadašnjosti.

“Ovo se do sada nikada u svijetu nije desilo da nekog čovjeka moramo vratiti u sadašnjost. Gospodin Isak je po tome original i prvi takav čovjek iz budućnosti. Jako smo zabrinuti jer ne znamo šta sve može krenuti naopako, ali nadamo se da imamo znanja i mogućnosti sve ovo izvesti bez ikakvih problema. Akcije je već u toku i sada radimo pripreme kako bi do kraja godine mogli gospodina Isaka vratiti u sadašnjost”, dodao je gospodin Vremeplov.