Građani BiH će od danas i zvanično plaćati veću cijenu za električnu energiju. Ovo je samo još jedno u nizu poskupljenja, a stručnjaci procjenjuju da ovo poskupljenje neće biti i jedino. Zbog svega toga građani naše zemlje od danas masovno prelaze na korištenje agregata.

“Danas poskupljuje struja i sada kada to poskupljenje podijelite na dvanaest mjeseci to i nije puno, ali kada se gleda ukupno biti će to značajan udar na budžet građana. Vjerujem da nije bilo drugog izbora i da će poskupljenje na ovome stati, ali to niko ne zna. Mi smo primijetili da sve više građana od danas počinje sa korištenjem agregata kako bi imali struju u svojim kućama. Ovo jeste jedna od opcija sa kojom možete izbjeći poskupljenje, ali koliko se to ne kraju isplati stvarno ne znam”, rekao je Radomir Volt stručnjak za potrošnju struje u BiH.

Naš portal kontaktirao je nekoliko građana koji su već počeli sa upotrebom agregata u svojim domaćinstvima.

Ja sam već sinoć u 00:00 startovao agregat, a ove žice od elektroprivrede sam sve počupao i poručio im da mi slobodno isključe struju. Neće mene niko u mojoj državi pljačkati i naplaćivati mi struju kao da je ne znam ni ja šta. Agregat jeste malo skuplji i teži za održavanje, ali na kraju krajeva sami diktirate svoju potrošnju. Nisu ni cijene goriva koje se koristi za agregate nešto bajne, ali opet je bolje nego da plaćamo elektroprivredi i bogatimo pojedince. Evo za sada sve dobro radi, a jutros smo malo i TV gledali tako da smo zadovoljni”, rekao je Anes Barel iz Sarajeva.