Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak od 21 sat na Koševu igra prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Bordo tim očekuje veliku podršku navijača i prvobitno je najavio puštanje u prodaju trideset hiljada ulaznica. Međutim, zbog velikog interesovanja tim sa Koševa najavio je puštanje u prodaju dodatnih tri miliona karti za utakmicu protiv Spartaka.

“Mi znamo da su naši navijači uvijek bili tu uz nas i davali nam podršku. Međutim, ovo nas je malo iznenadilo i uhvatilo na krivoj nozi. Mi smo najavili prodaju trideset hiljada ulaznica i očekivali smo da će to biti dovoljno, ali ispostavilo se da nije tako. Karte su rasprodane u rekordnom roku i sada imamo probleme. Kako bi svima udovoljili mi smo odlučili pustiti još dodatna tri miliona karata za ovu utakmicu i očekujemo da će do četvrtak sve biti rasprodate”, rekao je Arnes Skener, šef tima za proizvodnju, štampanje i puštanje u promet karata za utakmice FK Sarajeva.

Organizacija ove utakmice bi mogla imati velikih problema obzirom da je kapacitet koševa samo trideset hiljada mjesta.

“Mi smo rekli da ćemo pustiti u prodaju karte, ali ne i da ćemo sve sa kartama pustiti na stadion. Tu je ogromna razlika. Puštamo prvih trideset hiljada koji dođu, a ovi ostali će imati priliku da budu ispred stadiona i utakmicu prate na svojim mobitelima uz besplatan internet. Mislim do je to fer i pošteno, jer nema šanse da tolike ljude primo na stadion. Sa druge strane prodajom preko tri miliona karat ozbiljno ćemo napuniti svoj budžet, a navijači će pokazati da su uz nas”, dodao je gospodin Skener.