Nehigijena pojedinih sugrađana u javnom prijevozu, dovela je uposlenike kompanije GRAS da poduzmu očajni potez, pa od sada i sve do kraja ljetne sezone neće pregledati karte, već dokaze o tuširanju za taj dan.

“Mi razumijemo da su ljetne vreline i da se svi znojimo, ali zna se šta je znoj a šta vonj star pet dana od nekupanja. Vjerujte da kako moje kolege tako i ostali putnici, padamo u nesvijest od smrada zbog neodgovornih pojedinaca kojima je lična higijena nepoznat pojam. Do te mjere su nas doveli da ćemo od sada gledati ko se istuširao jutros a ko nije, a vjerujte karte nam nisu ni u drugom planu. Halal bilo svima koji su okupani a nemaju kartu, nek se voze slobodne”, objašnjava Hamid Kupon, šef revizorskog odjela kompanije GRAS.

Građani koji ne vode računa o ličnoj higijeni, od sada pa do kraja ljeta neće uopšte moći ući u vozila javnog prevoza ove kompanije.

“Ma nema šanse da više svi trpimo zbog šake peksina koji se ne kupaju redovno. Od sada fino momak fotografiju na mobitelu sa datumom kako se tuširate, i to ne da stojite pored tuša nego da fino vidimo da ste utrljali onaj gel za tuširanje, pogotovo pod pazuhom. Mi da prolazimo pored vas ko pored leševa starih mjesec dana i da padamo u nesvijest nam ne pada na pamet”, dodao je Kupon.

Kazna za sve neokupane će iznositi čak i do 500 KM koje će morati prati na licu mjesta. Naravno revizori će ocjenjivati da li je to novi znoj koji se neće kažnjavati, ili vonj stariji od 24 sata za koji će pisati kazne.