U glavnom gradu naše zemlje u cilju unapređenja saobraćaja i smanjenja gužvi gradi se sve više kružnih tokova. Obzirom da su sarajevski vozači navikli na semafore vožnja u kružnim tokovima izgleda u najmanju ruku smiješno. Kako bi riješili ovaj problem iz MUP-a Kantona Sarajevo zamolili su sve vozače da dođu na brzi kurs vožnje po kružnim tokovima.

“Napravili su nekoliko kružnih tokova kako bi izbjegli kolaps u saobraćaju, ali desila se upravo suprotna stvar. Mislim da je ovo stvarno postalo previše i vozači se nisu prilagodili. Unutrašnja i vanjska traka kao i pravila vožnje u kružnim tokovima su do sada nepoznanica našim vozačima. Mi smo zbog toga odlučili napraviti jedna brzi kurs vožnje po kružnim tokovima i ovom prilikom molimo sve vozače da dođu u najbližu policijsku stanicu kako bi jednom zauvijek naučili pravila”, rekao je Elmedin Traka, stručni savjetnik MUP-a Kantona Sarajevo za kružne tokove.

Sa druge strane sarajevski vozači smatraju da je ovo bespotrebno bacanje novaca i da on već znaju kako voziti u kružnom toku.

“U Sarajevu na bilo kojoj cesti vlada zakon jačeg i luđeg vozača. Ko se prvi ubaci taj će prvi i proći. Mi svi znamo kako se vozi u kružnim tokovima, ali na našim cestama pravila ne važe. Mislim da to treba i MUP-u da bude jasno. Ovi kursevi su čisto bacanje vremena i para. Ja lično neću ići na to jer vozim već trideset godina i znam sve cake u sarajevskom saobraćaju”, rekao je Zehrudin Kuka iz Sarajeva.