Na velikom poslovnom forumu u našoj zemlji pod nazivom “Gacko Summit 2024”, predstavljeni su najbolji start up projekti i uspješne kompanije u 2024. godini. Među brojnim inovacijama u poslovnom svijetu, istakao se jedan kao najunosniji posao za ovu godinu.

“Razmotrili smo preko 300 poslovnih ideja koje su pokrenute ili dodatno unaprijeđene u proteklih godinu dana, i odlučili se za najbolju ideju. Prilikom ocjenjivanja su igrali brojni parametri po svjetskim standardima, i u konačnici smo proglasili koji je to najunosniji posao bio u ovoj godini. Kao najbolji start up je proglašen parking, koji i dalje generiše ogromne količine novca i smatra se poslovnom idejom koja će uvijek zaživjeti na našim prostorima”, objašnjava Jovan Kreativović, predsjednik komisije za ocjenjivanje poslovnih subjekata “Gacko Summit 2024”.

Svi koji su pokrenuli ovaj posao tokom godine su proglašeni pobjednicima ovogodišnjeg samita, i ponijeli su titulu prvaka.

“Od 300 kandidata čak njih 275 je otvorilo parking, tako da možemo reći da su većina pobjednici. Bilo je tu i nekih manjih inovativnih ideja koje nemaju tako dobar potencijal kao što su IT kompanije, privatne bolnice i turističke organizacije, ali svakako čestitamo svim učesnicima. Parking je i dalje glavna grana privrede naše zemlje, i izgleda da nikada neće otići u zaborav kao poslovna ideja”, dodao je Kreativović.

Na drugom mjestu po pitanju kreativnih ideja je dobio start up koji se bavi prodajom sendviča pored osnovnih škola, dok je na trećem mjestu bio nargila bar.