Fudbalski klub Željezničar dočekao je jučer na svom stadionu ekipu Borca. Povodom ovog događaja ulica oko stadiona bile su zatvorena čak punih pet sati što je stvorilo dodatne gužve u drugim dijelovima grada. Iz MUP-a Kantona Sarajevo poručili su građanima da bi bilo najbolje da se isele iz Sarajevo kada se ova utakmica igra.

“Ovo je kao što znate utakmica visokog rizika jer je Borac iz Republike Srpske, ali realno građane za to boli briga. Mi sve ovo radimo iz neke predostrožnosti. Pet sati smo zatvorili sve ulice oko stadiona i vjerujemo da nas mnogi zbog toga mrze jer su se stvorile ogromne gužve u drugim dijelovima grada. Mislim da je to veliki problem i da ćemo u narednoj sezoni malo promijeniti taktiku kada su sigurnosni rizici za ovu utakmicu u pitanju”, rekao je inspektor Kordon iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Gospodin Kordon poručio je da će u budućnosti MUP zamoliti sve građane da se isele iz Sarajeva dok se ove utakmica igra.

“Ne možemo stvarno ovako više mučiti ljude. Od sada ćemo ih zamoliti da napuste Sarajevo dok se igre ova utakmica. Mislim da je to puno bolja opcija jer svako od nas ima nekoga u inostranstvu ili u nekom drugom gradu kod kojeg bi mogao prenoćiti par noći dok cijela frka oko ove utakmice ne prođe. Mislili smo da će Željo ispasti pa da sljedeće sezone nemamo ovakvih problema, ali izgleda ništa od toga. Zbog toga ćemo morati zamoliti sve građane da napuste Sarajevu u terminima kada Borac dolazi”, dodao je inspektor Kordon.