Premijer Vlade Federacije BiH, Nermin Nikšić, u ekskluzivnom intervjuu za naš portal je otkrio da ni sam ne glasa za sebe, i da tu praksu već godinama praktikuje.

“Kao portalu koji redovno prati moj rad i moram priznati najobjektivnije pišete o meni, želim otkriti da ni sam ne glasam za sebe već dugi niz godina. Jednostavno sam sebi ne djelujem kao autoritativna i konkretna persona koja treba da obnaša ovako jake pozicije. Čak ni na kongresima SDP stranke ne glasam za sebe, ali eto ljudi me izaberu. Ne vjerujem da sam dovoljno dobar za sve ovo ali takvo me prokletstvo prati da budem izabran svaki put”, ističe Nikšić.

Navodi da sada već nema gdje u ovim godinama i da mu je politika jedino preostala, ali da će i dalje pratiti svoj dosadašnji tempo.

“Ja sam već čovjek u godinama i nemam se kada sad mijenjati i prekvalifikovati. Neka ide ovako dokle bude moglo, hvala Bogu plata je velika i skupilo se nekih sredstava čak i da se ode u prijevremenu penziju, šta bi sad. Najgore mi se sekirati u ovim godinama, ali da sebi nešto vjerujem i ne vjerujem baš. Savjetovao bih mlađim generacijama da ipak više ne biraju mene nego da pronađu nekoga ko ima više samopouzdanja”, dodao je Nikšić.

Ipak često Nikšić jedva da pređe izborni prag kada su u pitanju glasovi, tako da je upitno da li će nakon ove izjave uspjeti čak i to da ostvari.