Dolazak Milorada Dodika na ročište u Sud BiH postala je tema broj jedan u našoj zemlji. Svake srijede gospodin Dodik se sa svojim pristalicama potrudi da napravi cirkus. Tako je gospodin Dodik jučer odmah nakon ročišta otišao na dernek pa čak i zapjevao.

“Sve je ovo previše stresno za mene i ja stvarno moram sebi dati malo oduška. Ne mogu da podnesem da me se tako nevinog optužuje za neka djela koja nisam počinio. Sud BiH je stvarno korektan prema meni, ali ja sebi ne mogu pomoći. Uvijek prije ulaska u sud dajem neke nebulozne izjave, a nakon ročišta uvijek svi dajemo izjave koje nemaju veza sa zdravim razumom. Jučer sam čak otišao i na neki dernek kako bi se malo opustio i mogu vam reći da mi je to pravo dobro došlo. Malo sam zapjevao i nakon toga sam se osjećao kao novi čovjek”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Advokatski tim Milorada Dodika zbog svega ovoga uputio je zahtjev Sudu BiH da nakon svakog ročišta gospodinu Dodiku organizuju after.

“Ja sam se stvarno jučer nakon derneka preporodio i bilo mi je baš dobro. Zbog toga sam svojim advokatima odmah naredio da od Suda BiH traže da mi se organizuje after nakon svakog ročišta kako bi se riješio stresa i malo došao sebi nakon napornog dana. After mora biti negdje u Republici Srpskoj jer stvarno ne planiram provoditi više vremena u Federaciji nego što je to neophodno. Također, volio bih i da mi se osigura muzika uživo uz neke harmonikaše ili tako nešto. Nadam se da će Sud BiH imati razumijevanja za ovaj moj zahtjev i da će ga do sljedećeg ročišta ispuniti”, dodao je Dodik.