Skijaška sezona je u našoj zemlji otvoren iako snijega nema ni na mapi. Mnogi turisti razočarani su što ne mogu uživati u snježnim radostima na nekoj od bh. planina. Zbog cijele ove situacije i nedostatka snijega u zimskim mjesecima nadležni u našoj zemlji odlučili su skijašku sezoni odgoditi za ljeto.

“Mi smo najavili i predstavili naše planina kao malo slabija Alpe. Međutim, snijeg nas je iznevjerio i više ne znamo šta ćemo. Jedino što nam preostaje je da cijelu skijašku sezonu prebacimo za ljeto naredne godine. Očigledno je da snijega neće toliko biti, a ako padne pitanje koliko će trajati. Skijaška zimske sezona nam je upropaštena, ali zato se okrećemo organizaciji skijaške ljetne sezone. Mislim da nam je to sada jedina opcije. Naravno turisti još uvijek mogu posjetiti neku od naših planina i uživati u dugim šetnjama po ovom skoro proljetnom vremenu”, rekao je Almir Sanka, član turističke zajednice BiH zadužen za otvaranje skijaških sezona.

Gospodin Sanka samo za naš portal otkrio je kad počinje i koje će sve događaje obuhvata ljetna skijaške sezona u našoj zemlji.

“Ljetna skijaška sezona počinje ne tamo negdje u maju i trajat će sve do septembra. U tom periodu građani, ali i nadamo se mnogobrojni turisti moći će uživati u skijanju na travi koju ćemo ofarbati u bijelo kako bi odavala utisak snijega. Također planirani su i mnogobrojni koncerti popularnih izvođača, a za sredinu ljetne skijaške sezone organizirat ćemo i svečani doček nove godine. Dakle, planiramo napraviti sve što ima i zimska sezona samo ljeti”, dodao je gospodin Sanka.