Pored svih napora i težnji ka tome da postane legitimni predstavnik hrvatskog naroda u BiH, Dragan Čović ipak ne ide u dobrom smjeru. Nakon propalih pregovora oko izbornog zakona kojim bi se gospodinu Čoviću garantiralo članstvo u Predsjedništvu BiH, on je potražio pomoć od znatno iskusnijeg kolege Zorana Milanovića. Kako mediji prenose gospodin Čović će od sada tri puta sedmično ići na časove dopunske nastave kod gospodina Milanovića.

“Sve sam pokušao kako bih se nametnuo kao predstavnik svih Hrvata u BiH. Kao što vidite nije mi baš uspjelo. Zbog toga sam odlučio potražiti stručnu pomoć i obratiti se iskusnijem kolegi. Kada sam vidio kako gospodin Milanović bez problema smisli neku uvredu za BiH i to javno kaže bez ikakvog straha, to me zadivilo. Želio bih da gospodin Milanović to znanje prenese i na mene. Pored toga želim naučiti i kako je to biti na vlasti jer sam već zaboravio”, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a u BiH.

Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović rado je prihvatio poziv da obučava svog prijatelja, ali i suborca gospodin Čovića.

“Svi znamo kakav je Čović lik. Neće biti lako izvesti ga na pravi put, ali ja ću da se uhvatim u koštac sa njim i pokušam uraditi najbolje. Ovakav talenat za vrijeđanje drugih koji sam ja u sebi otkrio onog trena kada sam postao predsjednik ,malo ko na svijetu ima, ali neke finese se mogu i naučiti. Biti će teško, ali nadam se uspjehu. Za početak gospodin Čović će biti sa mnom cijeli jedan dan kako bi stekao uvid u moju dnevnu rutinu kao predsjednika, a nakon toga ćemo poraditi na smišljanju uvredljivih opaski”, rekao je Zoran Milanović.