Zbog velikog protesta rudara u Sarajevu premijer Fadil Novalić morao je hitno da se vrati iz inostranstva, ali i da održi sjednicu usred noći. Sjednica nije donijela nikakvo rješenje što se može prepisati i umoru učesnika jer je sjednica počela tek kasno navečer. Zbog svega toga gospodin Novalić najavio je da će od rudara tražiti da mu plate putne troškove i duplu dnevnicu.

“Ovo stvarno nema smisla nikakvog da me ovako natjeraju da dolazim u pola noći ovdje. Valjda i ja imam pravo na slobodno vrijeme. Tražit ću prvo od rudara da mi plate putne troškove. Nisam ja bio u Sarajevu da mi treba 10 min do zgrade Vlade FBiH, ja sam bio u Njemačkoj znaju li oni koliko je to daleko. Tražit ću da mi plate puni iznos avionske karte, bit će malo skuplje jer sam letio prvom klasom”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Gospodin Novalić najavio je da će od rudara tražiti i uplatu duple dnevnice jer je sjednica održana u noćnom terminu i poslije radnog vremena.

“Ja se vodim onom starom izrekom “bolje džaba ležati nego džaba raditi”. Zbog toga ću tražiti i duplu dnevnicu. Imam sve osnove za to. Dovukli su me ovdje da radim u pola noći to je poslije svakog radnog vremena”, dodao je gospodin Novalić.

Nakon iznesenih zahtjeva gospodin Novalić rudarima je dostavio papir na kojem je broj njegovog računa na koji rudari mogu izvršiti uplatu.