U Bihaću je određen jednomjesečni pritvor Fikretu Abdiću zbog zloupotrebe položaja u Općini Velika Kladuša, a sam Abdić nije ostao dužan odgovor. Direktno i otvoreno, poslao je prijetnju SDA da će im paralizovati predizbornu kampanju ako ga ne oslobode.

I ptice na grani znaju da SDA na najmizernije načine podmićuje stanovništvo tokom predizborne kampanje. Njihovi paketići su jedna od glavnih metoda kako doslovno kupuju glasove treće životne dobi. Međutim, zaboravljaju oni da sam ja taj koji im to sve može zakočiti, jer su glavni dijelovi tog paketića moji proizvodi. Naravno vodeća stvar koja ih kupi je naš keks Tops kojeg jede i staro i mlado. Ukoliko ne urgiraju da me u naredna 24 sata ne oslobode, mogu zaboraviti na Tops i ovogodišnje predizborne paketiće”, oštro je izjavio Fikret Abdić.

Abdić dodaje da je čak davao i velike popuste na količinu, koje nije morao, ali je htio da im izađe u susret.

“SDA i ja smo vječiti politički rivali, ali iz kolegijalnosti, jer znam šta je politika, odlučio sam im dati dobar popust na količinu. Zaboravljaju oni to i sve što sam uradio za njih. Bez Topsa su niko i ništa. Još su mi čak pregorjele neke mašine u Agrokomercu, jer sam naredio ubrzanu proizvodnju i na to ću morati potrošiti ogromne količine novca. Pa oni nek traže neku zamjensku verziju Topsa, ali je neće naći. Nije narod glup. Oni vole samo najbolje”, dodao je Abdić.

Advokati Fikreta Abdića su danas ovjerili depešu koju je izdao Abdić, te će čekati odgovor iz SDA. Ako odgovor bude negativan, Abdić je naložio svojim advokatima da lično odu do tvornice i prekinu spremanje pošiljke za SDA.