Bivši fudbalski reprezentativac bh. reprezentacije Ognjen Vranješ, napravio je incident u Banjaluci kasno navečer, nakon čega je priveden u policijsku stanicu. Nakon davanja iskaza, obećao je učiniti sve kako bi sačuvao svoj obraz i izbjegao prijavu.

“Ono što sam počinio graniči između prekršaja i krivičnog djela, a osobi poput mene su takve stvari nedopustive. Jedan ovakav slučaj može ostaviti trajnu mrlju na karijeru, što je nedopustivo. Mislio sam da me neće privoditi, jer imam tetovažu Republike Srpske, pa kontam da sam svoj patriotizam dokazao na taj način. Međutim, policajcima to nije bilo dovoljno i jedan mi je sam rekao da je Dodik iznad Republike Srpske, te da me tetovaža ne može oprati odgovornosti”, rekao je Vranješ.

Kako bi izbjegao odgovornost, obećao je na svom tijelu dati omaž prvom čovjeku Republike Srpske, i to u prirodnoj veličini.

“Odmah sutra ću otići kod jednog vrhunskog majstora ovdje u Banjaluci, kako bi mi istetovirao glavu Milorada Dodika preko leđa u prirodnoj veličini. Čak mislim da će biti prostora da iznad glave istetoviram i SNSD te slogan stranke ispod glave. Samo recite šta treba i ja ću uraditi ali vas molim da mi ne pišete krivičnu prijavu. Metnut ću i mali lik Željke Cvijanović na sisu đe srce ako treba, logo stranke također s druge strane prsa samo me oslobodite odgovornosti. Malo sam popio i jebi ga desi se, nemojte sada da budete sitničavi da ime poput mene podliježe ovakvim zakonskim banalnostima”, dodao je Vranješ.

Policija je poslala molbu na adresu vrha stranke SNSD te se nadaju odgovoru u narednih nekoliko dana. Do tada će Vranješ biti u pritvoru, ali mu neće pisati da je ležao u zatvoru ukoliko Dodik tako odluči.