Udruženje penzionera Federacije Bosne i Hercegovine “Išijas” je poslalo otvoreno pismo Jeleni Karleuši.

Naime, u ovom pismu, oni naglašavaju kako mole balkansku divu da se u jednom od svojih budućih Twitova obrati javnosti, te da u njemu napiše neku riječ o tome da, ako se ne usvoji budžet do prvog februara, neće biti penzija i plata u javnom sektoru u FBiH.

“Ja vala nisam slušao tu Karleušu, ne znam ni ko je, ali evo ovo što čitam na vijestima me je malo educiralo. Mi stari smo malo dosadni i nemamo taj mladalački duh da pratimo te neke vijesti oko javnih ličnosti. Mi se većinom fokusiramo na ove nebitne teme – politika, ekonomija, zdravstvo, školstvo i tako. Eh sad, pošto smo uvidjeli da ona ima nemoguć utjecaj na javnost. Više novinara ima na njenom profilu svaki dan, nego ispred svih parlamenata i skupština u cijeloj Bosni i Hercegovini i regionu. Zato bi nam baš valjalo kad bi ona nešto rekla o tome, da javnost sazna malo više. Ovako će se ta vijest izgubiti u moru Vranješa, imena Republike Srpske i ostalih bitnih stvari”, rekao je Mehmed Kupon, predsjednik udruženja “Išijas”.

Od gospođe Karleuše nismo mogli dobiti komentar, jer je, kako kaže, zauzeta radom na svom braku i ponovnom povezivanju sa svojim mužem.