Jerko Ivaković Lijanović osuđen je danas na 12 godina zatvora. Iako sudski proces traje gotovo 150 godina, iako su iz tužilaštva pokušali da ga pripaze, jednostavno manje nije moglo.

“On je stvarno simpatičan čovjek i bio je skroz smiješan tokom predizborne kampanje. Šta će, pokušao nešto da uradi ali nije mu se dalo. Eto mi smo gledati da bar odredimo kaznu po broju glasova koje je osvojio, ali je bilo premalo za djela koja je počinio. Da smo se vodili glasovima dobio bi tri godine zatvora, što je zaista premalo za sve zbog čega se tereti. Šteta, baš simpatičan lik. Ja uvijek kažem da nema pravde u našoj zemlji i da uvijek nevini najgore prođu. Snašlo njega a najmanje je uprljao ruke od svih političara. Ali eto, nama dostavili slučaj i mi ga morali završiti. Stvarno nam je žao ali je tako”, rekla je za naš portal Maja Pravda, sudinica koja je iznijela presudu.

Lijanović je ostao zatečen i ne može da vjeruje šta mu se desilo. Iako je pokušao da očisti zemlju od kriminala i korupcije, izgleda da je na kraju počistio samo sebe.

“Ja nemam riječi. Da mi je neko pričao da će me dobro djelo koje sam planirao uraditi doći glave, ne bi vjerovao. Ja ko budala hodam s metlom mjesec dana, pozivam ljude da ustanu protiv vlasti i dovedemo zemlju u red, a oni meni svežu 12 godina zatvora. Zbog čega?! Zbog nekog pišljivog organizovanog kriminala?! Ovo je zaista sramota, nema šta ne rade i mene zbog par maraka poreza i utaje te šverca osude na ovoliko”, rekao je Lijanović.

Obzirom da se dokazao kao vrstan u higijenskim poslovima, uprava zatvora mu je ponudila posao čistača ćelija i wc-a, te pravo da mjesečno mijenja metlu