Ministarstvo nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo danas je donijelo odluku da će popravni ispiti u osnovnim i srednjim školama biti pomjereni zbog koncerta Jale Brata i Bube Corellija, koji će se održati u Skenderiji 08. avgusta.

“Kada smo vidjeli informaciju da će ovaj popularni dvojac održati koncert, nismo imali druge opcije. Mi znamo da je djeci preče otići na taj koncert nego njihova budućnost i znanje, te je izbor bio poprilično lagan. Ne želimo da sputavamo njihovu slobodu i kreativnost, djeca moraju da rastu uz lijepe stvari. Kako da mi odbijemo i uskratimo im koncert na kojem mogu naučiti tako lijepe stvari kao što su sponzorstvo, brza zarada novca, prostitucija, lake djevojke, loši momci, skupi mobiteli i egzotična putovanja. Nek se djeca uče esencijalnim stvarima od malih nogu”, rekao je Elvir Kazazović, Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Također, učenici će moći preko škole kupiti ulaznice za koncert kako bi im se olakšao odlazak.

“Mi smo u dogovoru s Imperija produkcijom napravili pakete, gdje organizovane posjete razreda mogu prisustvovati koncertu po zaista povoljnoj cijeni. Kao što znate, škole su dužne da učenike vode u pozorište i na koncerte u određenom fondu časova tokom školske godine. Malo im je teatar postao dosadan, previše se razmišlja i ništa im nije jasno. Ovako ćemo im omogućiti jednodnevni provod koji će pamtiti do kraja života”, dodao je Kazazović.

Organizatori koncerta su rekli da je parter rezervisan za organizovani dolazak srednjih škola, dok će za osnovce biti osigurane tribine.