U otvorenom pismu koje je stiglo na adresu Saše Popovića, oko 30.000 ljudi je potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju da se skrati vrijeme pjevanja kandidata kako bi mogli duže gledati svađe žirija.

“Dakle molimo Grand produkciju da skrati dio gde se peva i da produže deo gde se kude i svađaju. Ko još gleda bilo kak’u pevačku emisiju ili šta ti ja znam zbog pevanja. Daj bre da gledamo kako Aca voza Viki ili da gledamo Mariju kako pljuje po svemu živom. De se bre Sale uozbilji malo”, izjavio je Jeremija Krstić, vjerni gledatelj iz okoline sela Topalnica, Donja Šumadija.

Do sada su kandidati pjevali po jednu strofu i refren, a ako se usvoje nova pravila morat će se dosta raditi oko matrica i načina pjevanja.

“Ako gledaoci žele da 90% gledaju svađu žirija, ja im to zaista moram ispuniti. Ipak smo mi tu zbog para i gledanosti, a ne zbog talenata. Razmatramo opciju kako bi moglo da zvuči ako još skratimo pjesme, te ćemo vjerovatno, ukoliko zaista publika nastavi da traži, od kandidata tražiti da pjevaju samo refren i to bez ponavljanja”, izjavio je Saša Popović.

Naravno, nisu svi zadovoljni ovim zahtjevom i ne sviđa se svima ideja da se kraće pjeva.

“Nema smisla. Kako da kandidati pokažu šta znaju ako pjevaju samo refren. Nema se prostora da pokažu raspon, ukrase, da ubace trilere, da prenesu energiju i emociju. Ja nisam za ovo, ali ko nas iz žirija pita kad svakako Saša na kraju kaže ko prolazi a ko ne, bez obzira kako mi glasamo. To će na kraju biti sve do njega… Ja ne znam što mi uopšte i sjedimo tamo”, izjavio je Zoka Bosanac.

Grand Produkcija će do narednog kruga razmotriti prijedlog.