Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, zajedno sa svojim savjetnicima i ljudima iz stranke, je odlučio da od naredne godine uvede nagradu za sve one nenagrađene onom federalno-sarajevskom, pa će tako već sada osnovati komisiju za dodjelu Anti-federalne nagrade za utjecajne ljude koji nisu uspjeli ili su odbili da dobiju ovu drugu.

“Mi smo se spremali za ovo, jer smo znali da u tom tamo Sarajevu ništa dobro osim tržnih centara i nema. Sve fol nešto multi-kulti, a ne daju nagrade ljudima koji kritikuju Erdogana. Mislim, definitivno ni mi ne bismo nagradili Orhana Pamuka, jer je Turčin, a i kritikovao je Erdogana i njegov režim sa kojim smo mi Srbi u dobrim odnosima. Ne bismo ni Mesića, jer je Hrvat, a i nešto je tamo baljezgao oko teritorijalnog integriteta BiH i slanja neke vojske. No, definitivno ćemo napraviti svoju listu ljudi koji tamo ne mogu ili neće dobiti nagradu nikada, pa ćemo mi da dajemo svoje nagrade… srpske nagrade”, rekao je gradonačelnik Nenad Vuković.

U predselekciji, kao prva dva kandidata, će se naći dvije osobe koje sigurno neće dobiti federalno-sarajevsku nagradu, a to su Emir Kusturica i Nenad Janković aka Dr Nele Karajlić.

“Moramo malo prvo navježbati, pa ćemo prvu godinu ići na sigurno. Možda već iduće neko bude ko tamo ne može dobiti nagradu, a da može kod nas. Ove godine je baš zajebana situacija, a nismo se ni konsultovali sa vrhom stranke o tome. Samo smo odlučili da ćemo dodjeljivati nagrade. Stoga ćemo ipak godinu poslije sljedeće da vidimo da napravimo neku kontratežu Federalnom Sarajevu”, dodao je gradonačelnik Vuković.