Vjerovatno ste se milion puta zapitali kako je moguće da u sred zimske sezone, u zemlji kao što je Bosna i Hercegovina se desi da zimske službe iznenade padavine. U potrazi za odgovorom, Šatro.info se zaputio u sjedište RAD-a kako bi saznali o čemu se radi. U prostorijama smo zatekli samo portira koji nam je zbunjeno odgovarao na pitanja.

Ja stvarno veze ne’am o čemu se radi, mene stav’lo ovdje da čuvam tri mjeseca dok se oni ne vrate. Nemojte mene molim vas”, kratko je samo prokomentarisao Ramo Bekan, jedini uposlenik kojeg smo zatekli.

Vođeni novinarskom intuicijom da nešto smrdi i da nije u redu, otišli smo na Bjelašnicu gdje smo zatekli gotovo pa sve uposlenike Zimske službe.

“Ja ne znam u čemu je problem, mi svaki januar odemo na kolektivno zimovanje kako bi se odmorili od teške i naporne godine, i ne vidim zašto bi to bilo čudno. Sve firme imaju kolektivni ljetni i zimski odmor. Stalno nam se spočitava kako ne radimo i kako kasnimo, a mi jednostavno tada imamo godišnji i ne možemo protiv pravila preduzeća. Krajem februara silazimo i tad ćemo počistiti to što ima i ako treba nadoknadit ćemo. Pa imamo i mi dušu i nos’ taj mikrofon od dijeta mi u mene da ti ga u usta ne bi ugur’o” izjavio je Muharem Grtalica, jedan od uposlenika.

Uposlenici RAD-a su uslikali jedan kolektivni selfie sa staze na Bjelašnici i apelovali na građane da što je više moguće očiste dok se oni ne vrate, kako se ne bi nakupilo posla, jer će onda i samo čišćenje od strane uposlenika kompanije trajati duže.