Trenutni gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić otvoreno je na jutrošnjoj press konferenciji za medije i javnost kazao kako planira štrajk glađu ako ga se ne izabere opet za gradonačelnika Grada Mostara na izborima planiranim za listopad 2018. godine.

Podsjetimo, Ljubo Bešlić izabran je za gradonačelnika Grada Mostara u prosincu davne 2004. godine, te obnaša tu funkciju nepunih 14 godina.

Da bi pobliže prikazali koliko dugo je Ljubo Bešlić na vlasti, ispod je spisak nekoliko stvari koje su “mlađe” od njegove funkcije.

– Facebook
– Zadnja epizoda serije “Prijatelji”
– Bush ponovno izabran za predsjednika SAD-a
– Ptičja gripa
– Condoleezza Rice postala ministrica vanjskih poslova
– Siemens predstavio svoj novi mobitel M55

U intervjuu ekskluzivno za Šatro.info s gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem saznajemo zašto, pobogu, i nakon 14 godina želi da i dalje obnaša tu funkciju.

“Naravno da želim i dalje da budem gradonačelnik Grada Mostara. Zašto? Zbog toga što ja ne znam ništa drugo da radim. Tko će mene primiti u ovim godinama na neku poziciju gdje si zaposlen, a ništa ne radiš? Nema toga za mene. Jednostavno ovo je posao koji radim praktički čitav svoj život i spreman sam da umrem za njega, zato sam i odlučivao da ću štrajkati glađu sve dok me ne izaberu opet. Ponijet ću benzin i prijetit ću i samozapaljivanjem ako treba. To sam vidio od rudara u Zenici”, rekao je Bešlić.

Anketa provedena u Mostaru na pitanje da li bi građani htjeli opet izabrati gradonačelnika Bešlića na istu funkciju, njih 96% je kazalo da ne bi, a preostalih 4% su bili njegova rodbina i prijatelji.