Na jutrošnjoj press konferenciji održanoj u Banjoj Luci, predsjednik Republike Srpske i srpski bosanskohercegovački političar, Milorad Dodik obratio se medijima i javnosti s važnom viješću i govorom povodom 26. rođendana Republike Srpske.

“Draga braćo Srbi, drage sestre Srpkinje,

Prvo bi hteo da Vam čestitam rođendan naše prelijepe Republike Srpske. Danas joj je 26. rođendan, a planiramo da najkasnije do njenog 30. rođendana proglasimo i njenu nezavisnost. Smešno je da netko ima toliko godina i dalje bude zavisan o nekome drugom, je l’ tako? I baš vezano za tu temu, imam nešto važno da Vam kažem. Naime, iako je spisak do sada bio prazan, napokon se pojavila prva zemlja koja planira i hoće priznati nezavisnost Republike Srpske čim dođe do referenduma, a to je Republika Narnia. Postoje glasine i priče oko toga koje sljedeće zemlje planiraju priznati našu nezavisnost, a to su: Sredozemlje, Nigdjezemska i Dinotopia”, rekao je Milorad Dodik.

Iz ekskluzivnog razgovora za Šatro.info, predsjednik Republike Narnie Lav Aslan izjavio je kako su razgovori s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom bili plodni, te je najavljena moguća politička i ekonomska suradnja tih dviju zemalja.

“Znamo kako je kako je kada netko ne vjeruje u vašu postojanost, a vi postojite. Znamo kako je kada netko sumnja i odbacuje istinu pred vašim očima, praveći se kao da niste tu. Zbog toga Republika Narnia će biti prva na spisku kada dođe vrijeme za priznavanje nezavisnosti Republike Srpske, te se iskreno nadam da će Kralj Sauron zajedno sa Sredozemljem i Predsjednik Petar Pan s Nigdjezemskom krenuti našim putem i stvoriti suradnju i jaku vezu s nezavisnom Republikom Srpskom”, rekao je Lav Aslan, predsjednik Republike Narnie.