Njemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je rad političara u Bosni i Hercegovini, jer kako kaže, odlično rade na razvijanju ljubavi prema Njemačkoj i njenom ugledu među građanima naše zemlje.

“Svaka čast političarima u Bosni i Hercegovini. Oni zaista rade odlično i na tome da naša zemlja ima što bolji ugled među građanima njihove zemlje. Evo već je 25 godina od rata, a oni i danas baš kao tad daju sve od sebe da Njemačka i slabo plaćeni poslovi u našoj zemlji budu san za te ljude. S druge strane, hvala im što rade na obrazovanju mladih. Vidim sad ima interneta i mogu vrlo lako saznati kako je kod nas, a kako kod njih. Sve dok oni ovako rade, Njemačka ne mora da se brine za jeftinu radnu snagu”, kazala je njemačka kancelarka.

Naime, trenutna njemačka vlada planira da finansira kampanju SNSD-a, HDZ-a, SBB-a i SDA, kako bi i u budućnosti građani Bosne i Hercegovine sve više voljeli Njemačku.

“Ovako, mislili smo da, ako oni pobijede opet 2018., a postoje neke indicije da bi mogli pasti na izborima, da će samo dan nakon izbora Njemačka da primi 80.000 aplikacija za poslove koje mi imamo već otvorene danas. I ne samo to, u godini nakon te očekujemo još veći broj. S druge strane, mi ćemo poslati neke investitore odavde da pokupuju te fine zemlje i prirodnih ljepota što dole ima i još bolje, da dole zaposlimo ljude u njemačkim kompanijama. Radit će za 400 eura i biti sretni što je plaća na vrijeme i što imaju sva prava i beneficije koje neko ko radi u njemačkoj ima, a uz to radi za platu od 1500 eura. Divna zemlja ta Bosna, ja volim najviše”, zaključila je Merkelova.