Nakon što se Granična policija u mostarskoj zračnoj luci obogatila belgijskim ovčarom Maverickom, psom čiji je zadatak sprječavanje krijumčarenja narkotika, otkrivanje novčanica i eksplozivnih naprava, te svih drugih oblika prekograničnog kriminala, javljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova kako se i sarajevski tim poboljšao dovođenjem Pujde, francuske pudlice koja je u stanju da namiriše šupljak i šuplju priču što će iznimno pomoći sarajevskoj policiji da što bolje obavlja svoj posao.

Ekskluzivno za Šatro.info, o ovom događaju progovorio je i Hamdija Pendrek, glavni i odgovorni u sarajevskoj policiji.

“Čast mi je i zadovoljstvo predstaviti Pujdu, našeg novog kolegu koji će, kao i ostali službenici iz MUP-a, biti na cesti i provoditi zakon skoro pa 24/7. Pujdo je prva tri mjeseca svog života proveo u specijaliziranom centru za obuku pasa u jednom od najprestižnijih gradova šuplje priče, a to je u Mostaru. Svi znamo koliko samo znoja jedan prosječan policajac potroši dok shvati da li ga čovjek kojeg je zaustavio priča istinu ili šuplje priče, jer svaka šuplja priča ovisi o vrsti prekršaja zbog kojeg je optuženi zaustavljen.”

Pujdo je iznimnu inteligenciju pokazao još od malena, te prepoznavao svaku vrstu šuplje priče od nepropisnog parkiranja i “Evo tu ću ja do kladionice samo sekundu.” do neplaćenih kazni i “Nisam ja vozio, to sam bratu posudio auto.

Pismo, čestitka, te ujedno i zahvalnica za preuzimanje psa, stigla je iz Mostara uz potpis mnogobrojnih političara iz ovog regiona, te i gradonačelnika Ljube Bešlića koji kažu kako im je pao kamen sa srca jer ne bi voljeli da se Pujdo zbunjuje između gradske šuplje priče i političke šuplje priče i njihovih obećanja.