Prije dva dana, 14.11.2017. godine u susjednoj Republici Srbiji pojavile su se nadasve neobične naslovnice ratno-huškačke propagande usmjerene direktno protiv Člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakira Izetbegovića, a zbog njegove, kako će se poslije ispostaviti netačne, izjave da će Bosna i Hercegovina priznati Kosovo kao nezavisnu državu.

Kako saznajemo, urednici novina u Srbiji nisu uređivali i pravili ovakve stranice i tekstove, nego su sasvim slučajno kada su se probudili i dobili primjerak od tog dana, vidjeli da se nešto čudno desilo sa novinama.

“Ja da sam stavio na naslovnu da bi Bakir opet da kolje? To je nemoguće. Ni u ludilu mi to ne bi palo na pamet. To je netačna postavka u startu, iz više razloga. Osim toga je i uvredljiva. Prvo, Izetbegović ne bi mogao OPET da kolje, jer nije klao ni prije kad je to bilo najpotrebnije. Bio je kod oca u trezoru. S druge strane, to bi bila potpuna degradacija jednog političkog lidera u 2017. godini, jer ko još danas kolje? Nije ovo Srednji vijek. Fino se kupi artiljerija, tenkovi, bombe i puške, pa se napada. Nešto čudno se desilo”, rekao je Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera.

Osim Informera, ovakvu prijavu, Predsjedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, podnijeli su i urednici drugih novina, pa je on lično urgirao kod sigurnosnih agencija da sazna odakle ovakva pojava.

“Kad su mi to javili, ja sam im odmah rekao da istraže slučaj po hitnom postupku. Mora se vidjeti ko je orkestrirao ovakav medijski linč na moga prijatelja iz Sarajeva. Ono što je BIA saznala jeste da se desilo nešto što predstavlja presedan u novinarstvu, ali i fizici. Risto Đogo, ratni novinar iz Srbije je uspio da probije dimenzionu liniju između ‘onog’ i ‘ovog’ svijeta i tajno, u noći sa 13. na 14. novembar je uredio sve tekstove i naslovnice novina. Ja se ovim putem izvinjavam što se to desilo i lično ću urgirati kod Instituta za fiziku u Beogradu da naprave zaštitu protiv ovakvih probijanja dimenzija”, zaključio je Vučić.