Omladinski pogon Stranke demokratske akcije je u svojoj Viber grupi pozvao sve članove asocijacija mladih ove stranke da istetoviraju lik Bakira Izetbegovića, negdje na svojim tijelima, te na taj način izraze podršku predsjedniku stranke koji mnogo podnosi za dobrobit Bošnjaka i cjelovite i suverene Bosne i Hercegovine.

Ovu inicijativu je pokrenuo Salko Zildžić, Predsjednik Asocijacije mladih SDA koji je preuzeo inicijativu i svojim primjerom pokazao kako se podržava predsjednik stranke, te istetovirao njegov lik na svoja prsa.

“Ja sam preuzeo inicijativu i prvi to uradio. Nekad sam se borio u ringu, sad se borim za pozicije u politici. Neka ostali vide da se može i da od sjedenja nema ništa. Najlakše je pisati po društvenim mrežama iz topline svoga doma. Ovako se ustane, okupa, spremi i ode do majstora za tetovaže, pripremi se lik predsjednika i istrpi se bol kada vas igla bode i krv koja izađe dok se tetovirate. To je zaista žrtva i ja se nadam da ću podnoseći ovakve žrtve izboriti nešto za našu Bosnu i Hercegovinu kroz nekih pet narednih godina”, rekao je Zildžić.

Amir Zukić, Generalni sekretar Stranke demokratske akcije je rekao da će stranka izdvojiti budžetska sredstva za najugroženije koji nemaju da plate tetovažu, a žele da naprave ovaj plemeniti čin.

“Mi ćemo iz našeg budžeta izdvojiti neke novce da i oni koji ne mogu sebi priuštiti mogu da urade ovu tetovažu. Sve će naravno biti transparentno i radit će se preko javnog tendera gdje će se moći prijaviti majstori, ali firme koje rade tetovaže. U budućnosti za ovakve situacije planiramo i proizvodnju stickera za laptope, maski za telefone, te naljepnica za auto sa likom Bakira Izetbegovića, ali to je još u početnom procesu”, rekao je Zukić.