Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je saopćio da se prijavio na mjesto u novoformiranoj Nacionalnoj gradi Predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Nacionalnu gradu bi trebali činiti elitni vojnici i državni tjelohranitelji, a iz kabineta predsjednika Dodika ističu da on već 10 godina vježba za poziciju veziste u ruskoj vojsci.

Dodikove snove je ismijala opozicija koja ga je otvoreno pozvala na ukrštanje mačeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Politički analitičari smatraju da se Dodik sprema za penziju uzimajući u obzir na povećanu javnu nabavku fotelja od guščjeg perja, Mercedesa S klase i Hugo Boss odjela.

“Naravno da sam se prijavio, uskoro mi ističe mandat, a sudeći po svemu njegov kraj i neće biti profitabilan, zato se moram potruditi osigurati budućnost svojoj familiji. Neki dan sam morao prodati drugu vikendicu kod Laktaša da mogu psu od sina kupit brnjicu, ide mali na izložbu u Beograd. Nadam se da će Vladimir prihvatiti moju prijavu uzimajući u obzir na dugogodišnju istoriju rusko-srpskog plemena”, izjavio je za Šatro info, Milorad Dodik.

Dodik je također istakao da je počeo kondicioni trening na svojoj njivi u Laktašima, gdje će narednih mjeseci kopati i saditi kako bi se što bolje pripremio za psiho-fizički test spremnosti Nacionalne garde Putina.