Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović na današnjoj press konferenciji je saopćio da ne zna zašto javnost i mediji paniče oko zagubljenog Dejtonskog sporazuma, kada je riječ o običnom nesporazumu. Naime predsjedavajući je istakao da mu je Dejton ostao na klaviru prošle godine na šestospratnom ljetnikovcu u Svilaju gdje je imao svečanu proslavu što više nema rata i što se ne puca.

“Ne znam čemu panika, ostao mi Dejton na klaviru. Ljudi se vole sikirati za stvari koje ih se i ne tiču, uostalom u arhivima institucija BiH sigurno se nalaze fotokopije Dejtona. Bolje da smo pustili onom advokatu da ga proda na Ebayu, ali eto moje odluke su u volji naroda”, izjavio je za Šatro info, Dragan Čović.

Bošnjački Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da će Čović morati naklanjati 10 namaza ukoliko želi da pokaže da mu je žao jer je ispao ne odgovoran po pitanju čuvanja vitalnih državnih dokumenata.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH danas je stigao dopis u Predsjedništvo BiH u kojem se navodi da će Čović morati dostaviti opravdanje za izostanak Dejtonskog sporazuma prošlih dva eona sa časova bosanskohercegovačkog političkog teatra.