Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u fudbalu, Mehmed Baždarević je sa izlaskom novog Pro Evolution Soccera 2018 napravio veliki pomak u svojoj karijeri.

Naime, kako nam javljaju izvori bliski selektoru, već više od mjesec dana je trenirao i trudio se da pobijedi reprezentaciju Kipra na popularnoj igri PES2018. Prije nekoliko dana, njegov trud se isplatio i napokon je uspio da uradi ovaj veliki korak.

“Bila je žustra utakmica. Igrali smo produžetke, pa onda penale. Tu sam išao na procjenu i znanje o njihovim igračima. Dok su pucali, pratio sam reakcije trenera i saigrača, te se bacao većinom na jednu stranu, jer znate kako kažu, mora jednom u lijevu stranu otići. Tako sam skinuo dva penala. Jesam se malo patio s ovom kockom i ciljanjem, sad su to malo zakomplikovali, ali ima ona opcija trening, a znate kako kažu, uspjeh je 97% trening, a 3% talenat. Tako sam uspio pobijediti”, rekao je Baždarević.

Kako kaže, ono što selektor ranije nije znao pa je otkrio na PES-u, a stručnjaci kažu da je bitno za fudbal, jesu instrukcije koje se daju igračima o ponašanju u odbrani i napadu

“Ma čuo sam ja da to neki treneri rade. Mislim, ja sam do sad išao provjerenom devizom 4-4-2 i gruhaj naprijed. Eventualno kažem gađaj Džeku u glavu i biće to uredu. A tamo sam vidio da ima nešto da vi njima i kažete da malo agresivnije napadaju, da osmislite taktiku, da napravite strategiju napada i odbrane. To je stvarno super. Mogu reći da sam puno naučio i da ću dosta toga iskoristiti protiv Belgije i Estonije”, zaključio je selektor.