Šatro info napravio je u proteklih nekoliko mjeseci opsežno istraživanje kako bismo došli do zaključka koliko zapravo postoji Talgo vozova u Bosni i Hercegovini, a koji je broj rampi koje stoje na dijelovima magistralnih puteva kojima prolaze i pruge. Na naše veliko iznenađenje, otkrili smo da u BiH postoji veći broj Talgo vozova nego što ima rampi koje regulišu njihovo kretanje.

“Jao pa to je genijalno, mislim znao sam da mi radimo odličan posao, ali da smo baš ovoliko dobri to nisam ni mogao sanjati. Pa vidite vi koliko smo mi napredni i koliko vjerujemo našim građanima i građankama da će dobro voziti. Mi zapravo štedimo na bespotrebnom trošku koji rampe izazivaju. Prvi smo u Europi koji su uveli ovakav pristup životu! Bravo mi” – izjavio je za naš portal zamjenik desne ruke direktora podzamjenika direktora Željeznica FBiH Šefik Istranke.

Ova informacija je ohrabrujuća ako uzmemo u obzir činjenicu da u BiH postoji jedan Talgo voz, što je vise od nula rampi.

Nažalost, neki građani zloupotrebljavaju ovo povjerenje pa se tako nesmotreno vozaju kako oni žele, bez da razmišljaju da taj dan možda može voz da naiđe preko pruge.